17.7 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Τούρτα με γέμιση Μερέντας

Υλικά

Για το Παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 βανίλιες (καψουλάκια)
  • 20 γρ κακάο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 30 ml ηλιέλαιο

Για το Σιρόπι

- Advertisement -
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη(200 γρ)
  • 1 ποτήρι νερού νερό
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά κονιάκ

Για τη Σαντιγί

  • 800 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 35%
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες

Για τη γέμιση

  • 400 γρ Μερέντα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 6 – 7 λεπτά να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ηλιέλαιο.
  3. Έχουμε περάσει από σίτα το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο – λίγο μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά, κυκλικά, από κάτω προς τα πάνω.
  4. Το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  5. Τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο για να δούμε αν ψήθηκε, και αφού βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.
  6. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
  7. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά και όταν πάρει βράση το αποσύρουμε.
  8. Ρίχνουμε την κανέλα και το κονιάκ, ανακατεύουμε να διαλυθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.
  9. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες να πήξει και να γίνει σαντιγί.
  10. Προσοχή να μην τη χτυπήσουμε περισσότερο και κόψει! Όταν κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη!
  11. Παίρνουμε δυο κουταλιές από την σαντιγί και την αναμιγνύουμε με την Μερέντα χτυπώντας με το μίξερ να γίνει λεία.
  12. Βάζουμε σε έναν δίσκο το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι που είχαμε κόψει.
  13. Αλείφουμε το παντεσπάνι με το 1/3 του σιροπιού, βάζουμε μια στρώση Μερέντας με σαντιγί, σαντιγί και ξανά παντεσπάνι, σιρόπι, μερέντα με σαντιγί, σαντιγί και τελειώνουμε με παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί.

oikalyteres-syntages.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ