Συστατικά
- 5 τσιπούρες (περίπου 500γρ. η μία) καθαρισμένες,
- 5 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
- 1 κουταλάκι πάπρικα,
- 2 κουταλάκια ρίγανη,
- 1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
- 2 λεμόνια, ο χυμός και το ξύσμα,
- 5 κουταλιές ελαιόλαδο,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Advertisement - - Βήμα 2
Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Βήμα 3
Τοποθετήστε τις ντομάτες πάνω από τη λαδόκολλα και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγη πάπρικα, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
- Βήμα 4
Χαράζετε τις τσιπούρες σε 2-3 σημεία, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και τις τοποθετείτε πάνω από τις ντομάτες.
- Βήμα 5
Ραντίζετε το ψάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη πάπρικα και ρίγανη, το κρασί, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.
- Βήμα 6
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
- Βήμα 7
Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά