Όλα τα παιδιά ξετρελαίνονται για τις τυρόπιτες. Ετοιμάστε τις μαζί τους στο σπίτι και θα ενθουσιαστούν. Επίσης, μπορείτε να τις φτιάξετε πιο μικρές για παιδικά γενέθλια ή πάρτι.
Συστατικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 αβγό καλά χτυπημένο για το άλειμμα
Για τη γέμιση:
1 συσκευασία (200γρ.) φέτα
2 φλ. τυρί (ένταμ ή τσένταρ ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή ό,τι σας αρέσει) τριμμένο
1 αβγό
2 κουταλάκια δυόσμο
½ φλιτζανάκι γάλα εβαπορέ
αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Βήμα 1
Ξεπαγώνετε τη σφολιάτα.
Βήμα 2
Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 3
Κόβετε το φύλλο σε 4 τετράγωνα 15Χ15 εκ. περίπου και τα τοποθετείτε στο ταψί.
Βήμα 4
Θρυμματίζετε τη φέτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. (Αν είναι αλμυρή την ξεπλένετε καλά).
Βήμα 5
Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, το αβγό, το δυόσμο, το γάλα εβαπορέ και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά τα υλικά για να ομογενοποιηθούν. Ακολούθως, τοποθετείτε σε κάθε φύλλο το 1/4 της γέμισης και αλείφετε τις άκριες με λίγο αβγό.
Βήμα 6
Διπλώνετε το φύλλο τριγωνικά ή παράλληλα και πιέζετε καλά τις άκριες με τα δάχτυλα σας για να κλείσει.
Βήμα 7
Για περισσότερη ευκολία πιέζετε το φύλλο με ένα πιρούνι. Μετά αλείφετε τις τυρόπιτες με το αβγό.
Βήμα 8
Τις χαράζετε με ένα μαχαίρι σε 2-3 σημεία.
Βήμα 9
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και τις ψήνετε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.