18.1 C
Trikala
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Wrap με τονοσαλάτα

Συστατικά

  • 4 μεγάλες λιβανέζικες πίτες,
  • 6-8 μεγάλα τρυφερά φύλλα μαρουλιού,
  • 10-12 τρυφερά φύλλα ρόκας (προαιρετικά),
  • 3 κονσέρβες τόνο (3Χ200γρ.) σε νερό,
  • 2-3 ραπανάκια,
  • 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο,
  • 1/3 φλ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1/3 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού,
  • 1 φλ. μαγιονέζα,
  • 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Τρίβετε τα ραπανάκια στη λεπτή μεριά του τρίφτη.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Στραγγίζετε καλά τον τόνο. Τον βάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα ραπανάκια, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύετε.

  •  Βήμα 3

    Προσθέτετε μαγιονέζα και ανακατεύετε και πάλι καλά το μίγμα για να ενωθούν τα υλικά.

  •  Βήμα 4

    Τοποθετείτε μια λιβανέζικη πίτα στον πάγκο εργασίας σας και απλώνετε από πάνω φύλλα από μαρούλι και σπανάκι.

  •  Βήμα 5

    Στην άκρη (από τη μια πλευρά στην άλλη) βάζετε το 1/4 της γέμισης. Στη συνέχεια, τυλίγετε την πίτα σε ρολό και την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τις υπόλοιπες πίτες.

  •  Βήμα 6

    Τις βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή και περισσότερο αν έχετε χρόνο.

  •  Βήμα 7

    Για να τις σερβίρετε ως γεύμα τις κόβετε διαγώνια στη μέση. Αν θα τις σερβίρετε σε πάρτι τις βγάζετε από το ψυγείο και τις κόβετε σε ροδέλες περίπου 4εκ. Τις βάζετε σε μια ωραία πιατέλα και σερβίρετε.

  •  Βήμα 8

    Αν ανοίγουν οι άκριες τις στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ