Υλικά :
- Advertisement -
- 4 μπριζολάκια χοιρινά από λαιμό (είναι πιο μαλακά και νόστιμα)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Θυμάρι
- δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1/2 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός 1 λεμονιού και το ξύσμα του
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, με βαρύ πάτο, ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο
2. Πριν κάψει, προσθέστε τα μπριζολάκια
3. Ρίξτε χοντρό αλάτι και πιπέρι στο κρέας
4. Αφήστε τα να χρυσίσουν καλά από τις 2 πλευρές
5. Μόλις αρχίσει να σκουραίνει ο πάτος, ρίξτε το λευκό κρασί
6. Ταυτόχρονα ρίξτε τα σκόρδα κομμένα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο
7. Ρίξτε και το ξύσμα λεμονιού
8. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το πιάτο να πάρει αρώματα
9. Προσθέστε μισό ποτήρι καυτό νερό
10. Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα περίπου
11. Στη 1 ώρα βράσης, ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε τον χυμό λεμονιού
12. Προσοχή στο λεμόνι, αν ξυνίσει γίνεται ακατάλληλο για κρασί!