13.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ζουμερό χοιρινό κότσι με μέλι και μουστάρδα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Μιας και φέτος δεν έχει ρεβεγιόν όπως το ξέραμε, είναι μια καλή ευκαιρία να «δώσουμε πόνο» στα μεσημεριανά τραπεζώματα. Αφού, λοιπόν, έχουμε χωνέψει τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, μπορούμε να ετοιμάσουμε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο για το γιορτινό γεύμα της Πρωτοχρονιάς: ένα ζουμερό χοιρινό κότσι γλασαρισμένο με μέλι και μουστάρδα που θα ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα!
Τι χρειαζόμαστε

- Advertisement -

2 χοιρινά κότσια
3 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
3 φυλλαράκια δάφνη
Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας μέλι θυμαρίσιο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Βυθίζουμε τα 2 κότσια σε νερό με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο απ’ το προηγούμενο βράδυ.

Βήμα 2ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βγάζουμε τα κότσια απ’ το αλατισμένο νερό. Ξεπλένουμε καλά, στεγνώνουμε σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε γύρω γύρω.

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο. Με το μείγμα αλείφουμε τα 2 κότσια καλά, έτσι ώστε η μαρινάδα να πάει παντού.

Βήμα 4ο

Σ’ ένα βαθύ ταψί, στρώνουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο και από πάνω τοποθετούμε τα κότσια. Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Ρίχνουμε στο ταψί το δεντρολίβανο και τη δάφνη.

Βήμα 5ο

Σκεπάζουμε τα κότσια με χαρτί ψησίματος και όλο ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο κάτω ράφι για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και σιγοψήνουμε για 3 ώρες. Κατόπιν, ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανεβάζουμε πάλι στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το γλασαρισμένο κρέας.

Καλή επιτυχία!

mama365.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ