17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ζυμαρικά με σκόρδο και παρμεζάνα

Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε ζυμαρικά με σκόρδο και παρμεζάνα που γίνονται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και είναι πεντανόστιμα
Υλικά

- Advertisement -

225 γρ. ζυμαρικά
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1 φλ. τσαγιού γάλα
Αλάτι, πιπέρι
2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1- 2 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.

Αφήστε να πάρουν μια βράση, μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν.

Προσθέστε και την παρμεζάνα και αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.

Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με μαϊντανό.

govastileto.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ