24.5 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Σε όλο και λιγότερους συγκεντρώνεται η γη και η παραγωγή, τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καταγγέλλοντας την επιτάχυνση του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

- Advertisement -

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ερώτησή του αναφέρει τα παρακάτω:

«Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται αυτές τις μέρες σε κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που και στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου, τους ξεκληρίζουν με τον υψηλό ΦΠΑ στο 24% για όλα τα αγροτικά εφόδια, με τη βαριά φορολογία, με τα τεκμήρια, με τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών και τον ΕΝΦΙΑ για χωράφια στάβλους και αποθήκες κ.ά.

Στο πλαίσιο της ΚΑΠ 2014 – 2016 της ΕΕ, κόπηκε ήδη το 30% των επιδοτήσεων – ενισχύσεων και μέχρι το τέλος του 2019 οι περικοπές θα ξεπεράσουν συνολικά το 60%.

Δεδομένων των περικοπών και του υψηλού κόστους παραγωγής, οι τιμές παραγωγού που διαμορφώνει η “ελεύθερη” αγορά στο σύνολο, σχεδόν, των προϊόντων είναι πολύ χαμηλές και πληρώνονται μετά από 5-6 μήνες.

Την ίδια στιγμή ενισχύονται οι μεγαλοαγρότες – αγροτοκαπιταλιστές. Μια μειοψηφία 13% καρπώνεται το 80% των επιδοτήσεων – ενισχύσεων, περιμένουν να πάρουν, για ένα κομμάτι ψωμί, τη γη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Παράλληλα και σε περίοδο κρίσης είναι υψηλή η κερδοφορία που εμφανίζουν μονοπωλιακοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Πώς τοποθετείται στο ότι η ΚΑΠ κι οι επιδοτήσεις της – χρήματα από τη βαριά φορολογία εργαζόμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων – αποτελούν εργαλείο ενίσχυσης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, επιτάχυνσης του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών και της συγκέντρωσης γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια;».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για αριστερά goldenboys  κατηγορεί τη Κυβέρνηση ο Κώστας Σκρέκας

 

Μισθούς που προκαλούν ίλιγγο και μάλιστα αναδρομικά ενέκρινε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για τον… εαυτό της, λίγο πριν εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο και σε θέσεις ελέγχου και ευθύνης οι νέοι Κινέζοι επενδυτές που απέκτησαν πρόσφατα το 24% της εταιρείας. Αυτό αποκαλύπτει ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας με ερώτηση που κατέθεσε χθες στη βουλή και προκαλεί αίσθηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Σκρέκας “την ώρα που ο διαγωνισμός είναι σε φάση ολοκλήρωσης δύο κορυφαία στελέχη του ΑΔΜΗΕ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διορισμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, στα 20.000 ευρώ (ανά μήνα!)”.

Και όχι μόνο αυτό αλλά με αναδρομική ισχύ “από την εφαρμογή του νόμου 4354/16.12.2015 περί απελευθέρωσης αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, που καταργούσε το ανώτατο πλαφόν που είχε θέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας”, σημειώνει ο βουλευτής. Αποτέλεσμα σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σκρέκα τα δύο στελέχη του ΑΔΜΗΕ να λάβουν περί τα 200.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 ως αναδρομικές αμοιβές ενός μόλις έτους.

Ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ κάνει λόγο για “κομματικούς εκλεκτούς του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, με διάθεση άλωσης του κράτους” οι οποίοι “επιλέγουν με λογική “Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει” να αρπάξουν ότι μπορούν και όσο προλαβαίνουν, αφού μετά την είσοδο του στρατηγικού ιδιώτη επενδυτή, η ρεμούλα, η λαμογιά και η κακοδιαχείριση μιας δημόσιας εταιρείας, “κινδυνεύουν να τερματιστούν”. Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο μητρικός όμιλος ΔΕΗ βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική ασφυξία, η χρηματιστηριακή αξία έχει μειωθεί κατά 2 δις την τελευταία διετία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκτιναχθεί στα 3 δις και ο ενεργειακός τομέας της χώρας τρεκλίζει.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Χρήστος Σιμορέλης σε σημερινή (03/02) του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαΐ και στην εκπομπή Αταίριαστοι επιδόθηκε  σε πολιτικούς “παλικαρισμούς”  αναφέροντας ότι η επιλογή δημοψηφίσματος αποτελεί διαπραγματευτικό χαρτί (ακόμα πληρώνουμε το προηγούμενο)

κ. Σιμορέλη καλώς κάνετε και το λέτε, σας προτείνουμε όμως πριν το πείτε οι συνάδελφοι σας να αναρτήσουν δημόσια στον ελληνικό λαό τα πόθεν έσχες τους για να ξέρουμε όλοι ποσά χρήματα έχετε και που τα έχετε. Αν τα έχετε όλοι σας στις Ελληνικές Τράπεζες έχει καλώς, Τα έχετε όμως;
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ