25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γιουβέτσι… αρνάκι στο φούρνο!!!

Υλικά:

- Advertisement -

Μπουτάκι αρνίσιο 2 1/2 κιλά

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

3 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας σπιτική

1 κουταλιά μουστάρδα

Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι μίγμα για αρνί με κίμινο

Θυμάρι

Ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές

1 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό

3 φλιτζάνια νερό ζεστό

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας αν είναι φρέσκο από το χασάπη, αν είναι από την κατάψυξη το ξεπαγώνω σε νερό με 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 2-3 κουταλιές αλάτι,  να το σκεπάζει μέσα στο ψυγείο… μπορεί να πάρει και ένα βράδυ…

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κριθαράκι και το νερό

Κάνουμε ένα καλό άλειμμα το κρέας και το τοποθετούμε στη γάστρα με μισό φλιτζάνι νερό.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς 2 ώρες σκεπασμένο με λαδόκολλα και καπάκι.

Ανοίγουμε στη μία ώρα και γυρίζουμε το κρέας.

Όταν συμπληρωθούν οι δύο ώρες βάζουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και το κριθαράκι.

Πασπαλίζουμε και λίγο τυράκι σκεπάζουμε με το καπάκι μόνο …τώρα ψήνουμε 25 λεπτά ακόμη.

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο να είναι ζουμερό το κριθαράκι και φυσικά να έχει βράσει μέχρι να σερβιριστεί θα σφίξει….

zzcook.blogspot.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ