13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μπριάμ

Συστατικά

  • 6 ντομάτες
  • 2 μελιτζάνες σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • 3 μέτριες πατάτες σε χοντρά «δάχτυλα»
  • 3 πιπεριές (2 κίτρινες και 1 κόκκινη) σε λωρίδες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια σε φετάκια
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη (ή ½ κουταλάκι ξερή)
  • 2 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά πουρές ντομάτας
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξίδι, αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι, τις αφήνετε ½ ώρα να κατεβάσουν το νερό τους, τις ξεπλένετε και τις στύβετε.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ζεματάτε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε νερό που σιγοβράζει, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φετάκια.

  •  Βήμα 3

    Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τις πιπεριές.

  •  Βήμα 4

    Τις αφαιρείτε από το τηγάνι.

  •  Βήμα 5

    Ύστερα, προσθέτετε λίγο λάδι και σοτάρετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τέλος τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Βγάζετε όλα τα λαχανικά σε πιατέλα όταν ροδίσουν.

  •  Βήμα 6

    Όταν τελειώσουν όλα τα λαχανικά, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις ντομάτες και τον πουρέ της ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλ. νερό, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

  •  Βήμα 7

    Σιγοψήνετε το μπριάμι για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα των λαχανικών.

  •  Βήμα 8

    Τα αδειάζετε σε μια βαθουλή πιατέλα και τα ραντίζετε όλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ