Συστατικά
- 6 ντομάτες
- 2 μελιτζάνες σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- 3 μέτριες πατάτες σε χοντρά «δάχτυλα»
- 3 πιπεριές (2 κίτρινες και 1 κόκκινη) σε λωρίδες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια σε φετάκια
- 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη (ή ½ κουταλάκι ξερή)
- 2 κλωναράκια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλιά πουρές ντομάτας
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά ξίδι, αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Πασπαλίζετε τις μελιτζάνες με αλάτι, τις αφήνετε ½ ώρα να κατεβάσουν το νερό τους, τις ξεπλένετε και τις στύβετε.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ζεματάτε τις ντομάτες για 1 λεπτό σε νερό που σιγοβράζει, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φετάκια.
- Βήμα 3
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια πλατύστομη, ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τις πιπεριές.
- Βήμα 4
Τις αφαιρείτε από το τηγάνι.
- Βήμα 5
Ύστερα, προσθέτετε λίγο λάδι και σοτάρετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τέλος τα κρεμμύδια με τα σκόρδα. Βγάζετε όλα τα λαχανικά σε πιατέλα όταν ροδίσουν.
- Βήμα 6
Όταν τελειώσουν όλα τα λαχανικά, τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε τις ντομάτες και τον πουρέ της ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλ. νερό, το θυμάρι, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 7
Σιγοψήνετε το μπριάμι για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα των λαχανικών.
- Βήμα 8
Τα αδειάζετε σε μια βαθουλή πιατέλα και τα ραντίζετε όλα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι.