18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΠΑΤΑΤΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ 

- Advertisement -
  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών ψιλοκομ. χωρίς τα κουκούτσια
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα σκληρή, τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομ.
  •  1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για περίπου 35΄-40΄, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τιςλιώνετε με ένα πιρούνι ή με το πρες πουρέ (δεν τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, γιατί ο πουρές θα γίνει κολλώδης). Προσθέτετε το λάδι, τις ελιές, τα χτυπημένα αυγά, τα τυριά, το μαϊντανό, το αλεύρι, λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο, ώστε να σφίξει ελαφρά και να δουλεύεται χωρίς να κολλάει. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα βαθύ πιάτο. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο, παίρνετε ποσότητες σε μέγεθος καρυδιού και τις πλάθετε σε τηγανίτες, κάπως πλακέ. Αν το μείγμα δείτε ότι δεν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε στο καυτό λάδι, σε δόσεις για 4΄-6΄, γυρίζοντάς τες, προσεκτικά μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε ζεστές.

gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ