12.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πάστα σοκολάτες – ραφαέλο!!!

Yλικά
Για το παντεσπάνι
4 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. λάδι
1 baking powder
Λίγο γάλα για να περιχύσετε πάνω από το παντεσπάνι

- Advertisement -

Για την κρέμα
1 λ. γάλα
15 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
2 φακελάκια πουτίγκα με γευσή φρέσκα κρέμα dr.oetker
3 κ.σ. αλεύρι
200 γρ. βούτυρο

Ακόμα
50 γρ. ινδοκάρυδο
100 γρ. σοκολάτα Milka Noisette
περίπου 150 γρ. μπισκότα πετίτ και λίγο γάλα για να βουτάτε τα μπισκότα

Προετοιμασία
Χτυπάτε καλά με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεται το γάλα, το λάδι, το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το baking powder και ανακατεύεται απαλά όλα τα υλικά.
Λαδώνεται και αλευρώνεται ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκατοστά και βάζετε μέσα το μείγμα.
Ψήνεται το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (εξαρτάται από τον φούρνο). Όσο είναι ζεστό το παντεσπάνι το περιχύνεται με λίγες κουταλιές γάλα.

Για την κρέμα
Ανακατεύεται τις πουτίγκες ,το αλεύρι,10 κ.σ. ζάχαρη, την βανίλια και 150 ml. γάλα μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα χωρίς κουβαράκια. Βάζετε να βράσουν, το υπόλοιπο γάλα και 5 κ.σ. ζάχαρη. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά και βράζεται την κρέμα 3-4 λεπτά.

Απομακρύνεται την κρέμα από την φωτιά. Κόβεται το βούτυρο σε μικρούς κύβους για να λιώσει πιο εύκολα και να ενωθεί με την κρέμα. Βάζετε μέσα στην κρέμα το κομμένο βούτυρο και χτυπάτε την κρέμα με το μίξερ.

Μυρίζεται την κρέμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτεται την σοκολάτα και στο άλλο το ινδοκάρυδο. Αμέσως στήνεται το γλυκό.

Πάνω από το κρύο παντεσπάνι πρώτα βάζετε την κρέμα με το ινδοκάρυδο. Στην συνέχει βάζετε τα μπισκότα πετίτ βουτηγμένα στο γάλα.
Πάνω από τα μπισκότα βάζετε την κρέμα με την σοκολάτα. Αφήνεται το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις. Διακοσμείται το γλυκό με το ινδοκάρυδο.

igastronomie.blogspot.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ