17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αμανατίδης: “Υπάρχει συμφωνία και για τη νέα σεζόν”

υνέντευξη στο TV10 παραχώρησε ο προπονητής του Α.Ο.Τρίκαλα, Περικλής Αμανατίδης

- Advertisement -

Μιλώντας στο Βαγγέλη Κοντοχρήστο, ο Μακεδόνας τεχνικός, αναφέρθηκε σε μία σειρά από πολύ σημαντικά θέματα, που αφορούν την ομάδα και την επόμενη μέρα που θα τη βρει στη FootballLeague, αναφέρθηκε στις προθέσεις του τη νέα αγωνιστική σεζόν, κάνοντας παράλληλα μία αναδρομή στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και τα παιχνίδια που έδωσαν οι κυανέρυθροι, κατά την παρουσία του στον πάγκο του Α.Ο.Τ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης:

– Για τη φετινή μεγάλη επιτυχία του Α.Ο.Τρίκαλα:

Είναι μια σημαντική επιτυχία για το τρικαλινό ποδόσφαιρο, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά. Να γίνει μία αφορμή, ώστε να υπάρξει μία ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, ώστε τα αποτελέσματα να είναι υπαρκτά. Αυτό είναι το νόημα της επιτυχίας. Να γίνει εφαλτήριο για την επόμενη μέρα. Για μία πορεία προς το μέλλον.

-Για το πώς βρήκε την ομάδα, όταν ήρθε στα Τρίκαλα:

Νομίζω ότι έγινε μία δουλειά από τους προηγούμενους συναδέλφους μου. Υπήρχε βέβαια μία απογοήτευση, κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στην περίοδο, όπου πρέπει να υπάρχει μεγιστοποίηση της προσπάθειας.Το διαχειριστήκαμε όμως σωστά, χρησιμοποιώντας και το brandnameτης ομάδας.

-Για το αν άλλαξε κάτι στον τομέα της ψυχολογίας:

Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Στα ομαδικά αθλήματα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο. Οι μεγάλες ομάδες έχουν προχωρήσει παίρνοντας ειδικούς συνεργάτες. Είναι σημαντικά κομμάτια. Από κει και πέρα η ομάδα έπρεπε να βρει μια πιο συγκεκριμένη ταυτότητα. Ημασταν πιο συγκεντρωμένοι και βλέποντας τα παιχνίδια ένα ένα πετύχαμε αυτό που έπρεπε.

-Για τον τελικό κυπέλλου και τη νίκη επί του Εθνικού:

Ηταν μία γνωριμία ουσιαστικά με τους παίκτες. Και τους είπα ότι επειδή δεν είχα χρόνο να τους δω, ένας καλός τρόπος γνωριμίας, ήταν να γνωριστούμε στο παιχνίδι, δείχνοντας ορισμένα στοιχεία που διαθέτουν. Η πόλη το ήθελε πολύ και η ομάδα, τους βοήθησαν να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας, κάνοντας μία σύναψη εμπιστοσύνης. Αυτό ήταν όλο

-Για τα ματς με Μαρτίνο και Νεοκαισάρεια και αν συμφωνεί ότι οι δύο αυτές ομάδες έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι στα Τρίκαλα:

Αυτή είναι και η δική μου αίσθηση. Αυτό όμως δεν μπορώ να πάρω θέση, γιατί διαλέξατε να βοηθήσετε κάποια ομάδα. Στο παιχνίδι με το Μαρτίνο οι παίκτες μου δείξανε ότι θα πάνε το πράγμα μέχρι το τέλος. Εκείνη τη μέρα τα Τρίκαλα ήταν σοβαρά και βάλανε τις βάσεις για τη συνέχεια.

Ηταν μία κακή διαιτησία στη Νεοκαισάρεια.. Ένα παιχνίδι όπου ήμασταν καλοί. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, έχοντας κλειδώσει πρώτα το ματς. Μέσα από μία καλή εμφάνιση, πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα. Δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έπρεπε. Το παιχνίδι εκείνο πείσμωσε όλα τα παιδιά και στα αποδυτήρια εκέινη την ημέρα, μαζί με την πίκρα μας, πήραμε έναν όρκο, ότι αν χρειαστεί θα κερδίσουμε μέσα στον Καραισκάκη. Μας έκανε καλό εκείνη η διαιτησία, γιατί ξύπνησε όλους να καταλάβουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας και ο δρόμος που μας περιμένει.-

-Για τα όσα έγιναν πριν το ματς με τον Καραισκάκη από τη διοίκηση των Αρτινών:

Νομίζω ότι τα γεγονότα αυτά όταν τα κάνεις απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα, συσπειρώνεις τους παίκτες και γίνεται το έργο μας πιο εύκολο. Ημασταν καλύτεροι αγωνιστικά, είχαμε καθαρό πλάνο νίκης, ήταν καλό ότι πηγαίναμε για ένα αποτέλεσμα. Νομίζω ότι οι παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι , το πέτυχαν και παρόλο που οι αντίπαλοι μπήκαν στο παιχνίδι για λίγα λεπτά δε δώσανε οι παίκτες το δικάιωμα σε κανέναν να σκεφτούν ότι θα φύγουν χαμένοι.

-Τι είπε στους παίκτες του πριν το ματς στα αποδυτήρια:

Τους είπα ότι σε δύο ώρες θα είναι πρωταθλητές και σήμερα μπορείτε να αλλάξετε τις ζωές σας. Γιατί αλλιώς ένα πρωτάθλημα Ερασιτεχνικό και αλλιώς ένα πρωτάθλημα με επαγγελματικά συμβόλαια. Κάναμε το χρέος μας και το ταξίδι για κάτι καλύτερο μόλις ξεκινάει.

-Για την υποδοχή των πρωταθλητών στην πλατεία:

Είναι ωραία . Η ομάδα έχει μεγάλη δημοφιλία, φιλάθλους ανώνυμους επώνυμους, οι Σακαφλιάδες δίνουν ξεχωριστό χρώμα. Είναι μία ομάδα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης ομάδας. Οι ομάδες ανήκουν στον κόσμο και στις πόλεις γι’ αυτό και την επιτυχία την αφιερώσαμε σε αυτούς.

-Για το φετινό έμψυχο δυναμικό:

Είχε καλούς ποδοσφαιριστές. Παίκτες που έχουν εμπειρίες και παραστάσεις. Νέους παίκτες που θέλουν να διακριθούν. Ένα κράμα παικτών ικανών να πετύχουν αυτό που πέτυχαν.

-Για τους τίτλους που έχει κατακτήσει και τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του:

Εχω πάρει 7 τίτλους. Ηταν όλοι διαφορετικοί. Είναι στιγμές που ευτυχώς νιώθω ευλογημένος που τις έχω ζήσει. Πρωταθλήματα με αίμα και κόπο και όλα έχουν γλύκα. Πάντα μένεις στο τελευταίο και προχωράς. Αν έχεις DNAπρωταθλητή, σε αυτό το δρόμο προχωράς. Τα πρωταθλήματα είναι μεγάλες στιγμές. Τα κατακτάς με διοικήσεις και κόσμο.

Τα έχω όλα στην καρδιά μου. Για μένα μια μεγάλη στιγμή είναι πράγματα με τον Αγροτικό Αστέρα. Κερδίσαμε την ΑΕΚ του Σάντος, ημιτελικό του κυπέλλου και έχω αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. Και αυτό μεγάλη επιτυχία Μεγάλες στιγμές και στα Γιάννενα.

-Αν ξεχωρίζει τον τίτλο επί του Καραισκάκη:

Ενας παλικαρίσιος τίτλος με άξιους συμπαραστάτες τη διοίκηση που βοήθησε πολύ. Με μεγάλη σοβαρότητα. Τον κ. Κουτσούρη που ήταν συμπαραστάτης που κάναμε και μας βοήθησε πάρα πολύ.

-Αν διαπίστωσε αυτό τον καιρό, ότι υπήρχαν δύο γραμμές, μεταξύ διοίκησης-χρηματοδότη:

Δεν είδα κάτι τέτοιο. Ολοι μαζί ήμασταν σε μία βάρκα με τους δύο τίτλους στο τιμόνι. Η ομάδα ήταν ενωμένη, δυνατή και αυτό φάνηκε. Δε διέκρινα κάτι τέτοιο και βοήθησαν πραγματικά όλοι. Οι παίκτες και οι συνεργάτες μας. Σήμερα όλες οι δουλειές είναι ομαδικές. Δεν πιστεύω στο Onemanshow. Πιστεύω, ότι τώρα που ίσως δεν υπάρχουν χρήματα, με την κρίση πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά και εξειδικευμένα και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αυτό λείπει σήμερα από τις ομάδες. Να γυρίσουμε σε βασικές αρχές της ζωής.

-Αν έχει συμφωνήσει να παραμείνει και τη νέα σεζόν στα Τρίκαλα:

Υπάρχει συμφωνία, αλλά αυτό μπορεί να μη συμβαίνει και τίποτα.Εγώ αν δω ότι κάτι δε μου αρέσει, έχω την πολυτέλεια, έχω και το backgroundαν θέλεις και φεύγω. Δε μένω κάπου που δε μου αρέσει και δεν εμπνέω. Εχω ορμή και δύναμη. Εγώ πιστεύω στην επόμενη μέρα στα Τρίκαλα. Αυτό που έγινε θα γίνει αφορμή να ανοίξουν πολλά θέματα. Για τον ΑΟΤ αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι, που πρέπει να είναι πιο σταθερό, πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Οι φίλαθλοι να αρχίσουν να ονειρεύονται.

-Για το θέμα του γηπέδου τις αντιδράσεις του ιδίου κατά καιρούς:

Είχα μία αίσθηση ότι η ομάδα ήταν σα φιλοξενούμενη στο γήπεδό της. Αυτό δεν επιτρέπεται. Είναι το γήπεδο της ομάδας των Τρικάλων. Τα γήπεδα ανήκουν στον κόσμο. Σε αυτό το σπίτι πρέπει να βελτιωθεί, για να χτίσει η ομάδα τα όνειρά της. Ποια θα είναι η λύση, να φύγει η ομάδα; Θα αλλάξει το γήπεδο και επειδή έχω γνωρίσει και το Δήμαρχο, υπάρχει η διάθεση να γίνει ότι πρέπει.

-Για το βοηθητικό:

Δεν είναι μόνο το γήπεδο. Η ομάδα έχει την πολυτέλεια να έχει βοηθητικό δίπλα απ’το γήπεδο. Πρέπει να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Υπάρχουν τα μέσα, αλλά τι λείπει; Η διάθεση το μεράκι και η όρεξη; Αν δε γίνουν αυτά που πρέπει εμείς είμαστε αδικαιολόγητοι. Η ομάδα έχει και άλλο γήπεδο στο Λογγάκι, που πρέπει να το έχει πάντα. Και το γήπεδο στην Ακαδημία και άλλα γήπεδα, που λόγω δημοφιλίας δίνονται στην ομάδα.

-Για την ακαδημία:

Η ομάδα έχει νηπιακή ηλικία. Χρειάζεται πολλή δουλειά και οργάνωση. Δεν είναι μόνο οι εγκαταστάσεις και στελεχιακό δυναμικό. Τα 80-100 είναι μικρό νούμερο για την ακαδημία του ΑΟΤ . Να υπάρχουν καλοί προπονητές. Δεν το λεώ αυτό. Είναι απαίτηση του καινούργιου φακέλου που θέλει στα τμήματα υποδομής ανθρώπους που θα έχουν το knowhow. Δεν είναι το θέμα ο γνωστός του γνωστού. Όταν πηγαίνουμε σε ανάπτυξη αυτά τελειώνουν. Οι παλαίμαχοι σε μία ομάδα είναι σημαντικό κομμάτι. Πρέπει όμως σε μία ομάδα να ξεχωρίσουμε που θα μπει η βιτρίνα που η ιστορία κλπ. Υπάρχουν τα στελέχη για να ξεκινήσει αυτή η δουλειά.

-Για τις ομάδες Κ-17 και Κ-20:

Ο καλύτερος προπονητής σε ένα οικοδόμημα πρέπει να είναι στην Κ-17.Η Κ-20 μία πολύ σοβαρή ομάδα, όπου όμως εδώ η ομάδα θα διαλέξει αν θα κάνει Κ-17 ή κ-20. Κατά τη γνώμη μου ένα παιδί 19-20, δεν πρέπει να είναι στην Κ-20, αλλά στην πρώτη ομάδα του ΑΟΤ. Η Κ-17 θα έχει όλα τα στοιχεία όπως η πρώτη ομάδα, ώστε να είναι μία ομάδα βιτρίνα. Αν πάνε όλα καλά θέλω να βοηθήσω εκεί. Εκεί είναι το μέλλον .

-Για το αν ο ίδιος, μένοντας τη νέα σεζόν στα Τρίκαλα, θα κρατήσει αρκετούς παίκτες ή θα δημιουργήσει μία νέα ομάδα από το μηδέν:

Επειδή έχω χτίσει ομάδες από τη Β’ Εθνική που έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Είναι μία διαφορετική κατηγορία. Η ομάδα θα κάνει τα βήματα, ηθικά και αξιοκρατικά για να διακριθεί και να κάνει μία καλή πορεία στην κατηγορία. Εγώ συνήθως συνθέτω καταστάσεις, δεν γκρεμίζω, έχοντας κάποιες αρχές που έχουν να κάνουν με την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και έξυπνες κινήσεις. Μία ομάδα δεν πρέπει να είναι αποκομμένη από την κερκίδα. Τα Τρίκαλα πρέπει να είναι συνδεμένη η ομάδα με την εξέδρα και αυτό γίνεται μέσω παικτών. Και στατιστικά και πληθυσμιακά είναι αδύνατο να μην υπάρχουν παίκτες για να παίξουν στην πρώτη ομάδα του ΑΟΤ. Ο παίκτης που θα έρθει εκτός τρικάλων δε θα έχει τα στοιχεία του οικονομικού μετανάστη, να παίρνει τα λίγα λεφτά για να ζήσει, αλλά θα είναι παίκτης που θα κάνει τη διαφορά.

-Αν υπάρχουν Τρικαλινοί που μπορούν να προσφέρουν και στη FootballLeague:

Ηδη υπάρχουν αξιόλογοι στην ομάδα. Υπάρχουν άλλοι που είναι ουσιαστικά μετανάστες σε άλλες ομάδες, που μπορούν να γυρίσουν αν το θέλουν και φυσικά υπάρχουν και νέοι παίκτες που μπορούμε να φέρουμε ξανά αφού πρώτα τους πιστέψουμε. Μία ξενομανία να μην υπάρχει, γιατί το έχω δει αυτό στις ομάδες και είναι άδικο. Ούτε όμως και να έχει κλειστούς ορίζοντες, όντας κλειστοφοβικές.

-Αν θεωρεί ότι έχει χαθεί ήδη χρόνος, όσον αφορά τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν:

Το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι γενικά ο χρόνος είναι πολύτιμος. Όταν υπάρχει το πέρασμα του χρόνου, όταν βαλτώνεται μία κατάσταση δεν είναι θετικό γεγονός. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, απλά παρακολουθουμε τις εξελίξεις και θεωρώ ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλή.

-Για τις συνεντεύξεις Κουτσούρη-Παρδάλη:

Επειδή είδα και τις δύο συνεντεύξεις μου άρεσαν. Υπάρχει η ορμή του κ. Κουτσούρη για την επόμενη μέρα. Ποτέ δεν μπορεί ένας προπονητής να πει σε έναν πρόεδρο ποιος είναι ο στόχος. Ακουσα και τη συνέντευξη του κ. Παρδάλη. Είναι ένας πόλος εμπιστοσύνης και αυτός για την ομάδα. Σε αυτό το δίμηνο πάρα πολλοί ήθελαν να βάλουν την ομάδα στη μέση, δεν το δέχομαι αυτό. Η ομάδα είναι στην άκρη και η βάρκα είναι μία. Για μία ομάδα δε μιλάμε; Δεν μπορώ να καταλάβω. Ακόμη και οι δύο συνεντέυξεις, ήταν συνεντεύξεις διαφορετικών ανθρώπων. Νομίζω μπορούν να προσφέρουν όλοι.

Αν το θέλουν θέλω και εγώ να παραμείνω. Θέλω να δώσω πολλά, νομίζω ότι είναι καλό.

-Για το Χάρη Κουτσούρη:

Το αποτέλεσμα είναι θετικό. Ενας άνθρωπος παρά το ότι δεν είναι από εδώ έχει αγαπήσει τα Τρίκαλα. Τη λέξη ξένος τη βγάζω εντελώς. Είναι ένας από εμάς. Αυτό θα προσπαθησω να κάνω και εγώ και αυτό προτείνω και σε κάθε παίκτη να κάνει. Επειδή στο ποδόσφαιρο δε μετριέται η καρδιά και η ψυχή. Αν δώσεις όλα τα στοιχεία και αυτά τα δύο, το αποτέλεσμα θα είναι καλό.

-Για το αν είναι ικανοποιημένος από την στήριξη του κόσμου:

Υπό την έννοια ότι δε μας άφησαν ποτέ μόνους, ναι. Πιστεύω όμως ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη μαζικότητα. Τους δικαιολογώ τους φιλάθλους . Θέλουν να δουν πράγματα για να έρθουν στο γήπεδο. Η ομάδα πρέπει να τα κερδίσει αυτά και να ξαναφέρει τον κόσμο. Εχω δει φωτογραφίες με γεματο γήπεδο. Εχω ο ίδιος παραστάσεις σε ένα ματς που το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο. Εχω δει παιχνίδια κυπέλλου, με τον Αρη. Ο κόσμος υπάρχει. Αυτό τον κόσμο για να τον φέρεις πρέπει να τον γλυκάνεις. Εμείς θα κάνουμε μία ελκυστική προσπάθεια, για να μας δει ο κόσμος και να έρθει.

-Αν θεωρεί ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό:

Θα είναι δυνατό γιατί θα γίνει ένας όμιλος. Θα είναι ομάδες πόλεων ιστορικές. Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν αν παίξουν στη Β’ Εθνική θα είναι υπερδυνάμεις και επίσης θα έχει πολλά Θεσσαλικά ντέρμπι.

-Για την αγάπη των παικτών προς το πρόσωπό του και το ότι έχει γίνει σύνθημα το όνομά του στα αποδυτήρια:

Ικανοποίηση για αυτά, αλλά δεν είναι οδηγός μου για το μέλλον. Ξέρω ότι πρέπει γρήγορα να προσγειωθείς και να δουλέψεις για αυτά που έχεις μπροστά σου. Το όραμά μου είναι για κάτι μεγαλύτερο.

-Για τον τελικό του σούπερ καπ με το Νέστο Χρυσούπολης:

Υπάρχει αυτό το παιχνίδι. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε και να παίξουμε για αυτό που μας αρέσει να κάνουμε. Να μπούμε στο γήπεδο και να κάνουμε το καλύτερο. Αυτό πρέπει να βλέπει ο κάθε παίκτης. Να μπει στο γήπεδο να παίξει για το όνομά του, κάνοντας καλή δουλειά. Αν συγκεντρωθεί σε αυτό πάντα το ταμείο θα είναι θετικό, κάνοντας περισσότερες νίκες στην καριέρα του.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ