21.3 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γιαλιάς: Η… γυναίκα μου με έπεισε να αναλάβω τα Τρίκαλα

Με πολύ καλή διάθεση εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του ΑΟ Τρίκαλα Χρήστος Γιαλιάς σε συνέντευξη του στην «ΩΡΑ των σπορ», αφού έδειξε αισιόδοξος για την ομάδα και τον στόχο της Σούπερ Λίγκα, ενώ στην ερώτηση για την απόφαση του να αφήσει τον Πανελευσιανιακό και να αναλάβει τον ΑΟΤ επιστράτευσε το χιούμορ του, λέγοντας ότι η σύζυγός του ήταν αυτή που τον έπεισε να έρθουν στα Τρίκαλα! Αναλυτικά όλη η συνέντευξη στην αθλητική εφημερίδα:
Ο Χρήστος Γιαλιάς, ο άνθρωπος που επί της ουσίας έσωσε το καλοκαίρι τα Τρίκαλα και ενσαρκώνει τις ελπίδες της πόλης για την επιστροφή του Α.Ο.Τ. στη Super League, μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» υπογραμμίζοντας ότι έχει ως όραμα την άνοδο της ομάδας και στη συνέχεια την έξοδο στην Ευρώπη
Λίγο μετά τις 15 Αυγούστου τα Τρίκαλα, που είχαν επιστρέψει στην δεύτερη την τάξει κατηγορία, βρισκόντουσαν στον… αέρα. Αιτία, η απόφαση του τότε ισχυρού άνδρα του συλλόγου, Χάρη Κουτσούρη, να αποχωρήσει από τα κοινά και η ομάδα να μείνει «ξεκρέμαστη». Κι εκεί που όλα φάνταζαν δυσοίωνα για τον Α.Ο.Τ. εμφανίστηκε ο Χρήστος Γιαλιάς. Ο κύριος Γιαλιάς αποχώρησε από τον Πανελευσινιακό και παίρνοντας μαζί του όλο το τιμ ανηφόρισε στην πόλη της Θεσσαλίας.
Οι «κυανέρυθροι» πήραν τα… πάνω τους και μετά από τις 13 πρώτες αγωνιστικές βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πανάξια συγκαταλέγονται στα φαβορί για την άνοδο. Κάτι που μαρτυρούν και οι κινήσεις που έχουν κάνει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Τα Τρίκαλα έχουν προχωρήσει σε αλλαγές ουσίας, έχουν πάρει παίκτες από το… πάνω ράφι, όπως ο Ναβάρο, ενώ ουσιαστικά είναι η μόνη ομάδα που κινείται μεταγραφικά. Επίσης, από την Πέμπτη (31/12) τα… κλειδιά έχουν δοθεί στον προπονητή Γιώργο Μαραντά.
Όχι άδικα λοιπόν οι φίλοι και οι κάτοικοι της πόλης βλέπουν ότι η ομάδα έχει όλα τα φόντα να επιστρέψει στη Super League μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και τη σεζόν 1999-2000. Ο άνθρωπος που έδωσε αυτή τη δυνατότητα, ο Χρήστος Γιαλιάς, μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για τον Α.Ο.Τ. και το όραμα που έχει, που ουσιαστικά είναι να καθιερώσει τον σύλλογο στην πρώτη κατηγορία. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Χρήστος Γιαλιάς έχει προχωρήσει και σε αρκετές δωρεές στην πόλη των Τρικάλων.
-Κύριε Γιαλιά, θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε ποιος ήταν ο λόγος που αποχωρήσατε από τον Πανελευσινιακό και πήγατε στα Τρίκαλα.
«Είχα πει στους υπεύθυνους της Ελευσίνας να φτιάξω το γήπεδο αρκεί οι άνθρωποι του Δήμου να δώσουν το όνομα του πατέρα μου. Κάτι που δεν δέχθηκαν και κάπως έτσι πήρα την απόφαση να αποχωρήσω. Η αιτία που με οδήγησε στη συνέχεια να ανέβω στα Τρίκαλα ήταν η γυναίκα μου, Κατερίνα Τερζίου (σ.σ. γέλια)».
-Πώς σας υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία;
«Η πόλη είναι μία κλειστή κοινωνία, μία οικογένεια που σε ανταμείβει, όχι υλικά, αλλά ηθικά. Προσωπικά δεν είχα καμία σχέση προηγουμένως με την πόλη, ο κόσμος με έχει στηρίξει και είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή».
-Ποιος είναι ο στόχος, το όραμά σας για τον Α.Ο.Τ.;
«Αρχικά θέλω να ανέβει η ομάδα στην Α’ Εθνική. Γι’ αυτό έχουμε προχωρήσει σε μία αναβάθμιση της ομάδας σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Έχουμε πάρει παίκτες που θα βγουν μπροστά όταν η μπάλα θα… καίει. Στη Super League να καθιερωθεί και στη συνέχεια να βγει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, UEFA και Champions League. Όλα με μία σειρά».
-Ποιες ομάδες έχετε ξεχωρίσει από την κατηγορία και πώς βλέπετε τη φετινή Football League;
«Η ΑΕΛ, ο Απόλλων Σμύρνης και η Κέρκυρα είναι σίγουρα οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει και μαζί με τον Α.Ο.Τ. είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο. Πιστεύω πως είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών τόσο για τις υψηλές θέσεις όσο και τις πιο κάτω. Τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».
-Η γνώμη σας για το πρωτάθλημα της Super League;
«Πιστεύω πως όλα μπαίνουν σιγά σιγά στον σωστό δρόμο. Το ποδόσφαιρο πρέπει να φτιάξει, να υπάρχει διαφάνεια και να μπουν και άλλοι επιχειρηματίες στον χώρο που θα του δώσουν μία επιπλέον ώθηση».
-Κλείνοντας θα θέλαμε να μας δώσετε μία ευχή για το 2016.
«Εγώ, η οικογένειά μου και ο Α.Ο.Τ. ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο πάνω απ’ όλα υγεία, που είναι το σημαντικότερο. Και του χρόνου να είμαστε στην Α’ Εθνική»!
Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Αργυράκο
Εφημερίδα: ΩΡΑ των Σπορ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ