15.5 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Γιατί το περιβάλλον το δανειστήκαμε από το μέλλον

Η προγραμματισμένη δράση του Συλλόγου Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων ήταν η διάσχιση του Κίσσαβου από το χωριό Σπηλιά στο χωριό Ανατολή αλλά με νεότερη απόφασή μας , εκτός από αυτή την κύρια δραστηριότητα , ορίσαμε και ως εναλλακτική δράση (για όσα από τα μέλη δεν θα συμμετείχαν στην κύρια δράση) εκείνη που απέβλεπε στην καθαριότητα και τον εξωραϊσμό του πλατανόδασους στην θέση «Μπάτζιος» .
Είναι η παρόχθια περιοχή στην ευρύτερη περιφέρεια του Διαλεχτού του Δήμου Τρικκαίων στην οποία υπάρχει ένα αυτοφυές δάσος κατά μήκος της κοίτης του «Σαλαμπριά» όπως λένε οι ντόπιοι τον Πηνειό και που αρκετοί Τρικαλινοί το γνωρίζουμε ως τόπο «για να προϋπαντήσουμε την Άνοιξη» κατά τις Πρωτογιάτικες εξορμήσεις στην Φύση .
Η πρωτοβουλία ήταν της αντιδημαρχίας του Δήμου Τρικκαίων η οποία συμμετείχε σε ανάλογη και αντίστοιχη πανελλήνια δράση με σκοπό την ενεργοποίηση την τοπικής κοινωνίας και με αφορμή μια παγκόσμια εκδήλωση εθελοντικής προσφοράς για το περιβάλλον .
Εκατοντάδες Τρικαλινοί βρεθήκαμε εκεί για να γίνουμε κοινωνοί μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας με στόχο το δανεικό από τις επόμενες γενιές περιβάλλον .
Ορίσαμε συντονιστή από την πλευρά του Σ.Π.Ορ.Τ ο οποίος επόπτευε τις ενέργειες των εθελοντών και ο οποίος και εικονίζεται με την «φανέλα» του Συλλόγου μαζί με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στον τόπο της δράσης .
Από το ευχαριστήριο του Δημάρχου διαβάζουμε :
«επί τω έργω… τελικά σήμερα στο πλατανόδασος του Διαλεκτού προκειμένου να βοηθήσουν να καθαρίσουμε το μοναδικό αυτό άλσος του Δήμου μας.
Οφείλω να ευχαριστώ όλους τους φορείς που συμμετείχαν (ΣΜΥ, Πυροσβεστική, Πρόσκοποι, Οδηγοί, Λέσχη Ειδικών δυνάμεων, ΣΠΟΡΤ, ΣΟΧΤ, Δασαρχείο…κ.α.) τους Εθελοντές του Δήμου καθώς και τους μεμονωμένους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!
Και συνεχίζουμε!
Γιατί τίποτε δεν θα αλλάξει γύρω μας αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι!» .

- Advertisement -

Τα νέα του Συλλόγου

Την Κυριακή 3 Μαΐου 2015 είχαμε προγραμματισμένη ορειβασία για την κορυφή «Φούρκα» της Κακαρδίτσας την οποία αναβάλλουμε επειδή οι πληροφορίες λένε ότι ο τοπικός δασικός δρόμος έχει νεροφαγώματα και ως εκ τούτου δεν είναι προσβάσιμος .
Μετά από αυτή την απρόβλεπτη εξέλιξη επαναφέρουμε την ορειβασία που μεταθέσαμε χρονικά από την 19η Απριλίου 2015 . Δηλαδή ανεβαίνουμε στην κορυφή «Λιάκουρα» του Παρνασσού που έχει ύψος 2458 μέτρα , σε μια δύσκολη ορειβασία .
Η εκκίνηση θα γίνει από το Καταφύγιο του Παρνασσού «Μιχάλης Δέφνερ» ενώ από τα Τρίκαλα θα ξεκινήσουμε στις 7:00 το πρωί της Κυριακής .
Όμως η καθιερωμένη συνάντηση της Παρασκευής ,στα γραφεία του Συλλόγου , την προσεχή Παρασκευή δεν θα γίνει επειδή συμπίπτει με την Πρωτομαγιά .
Συνεπώς για να αποτιμήσουμε το ενδιαφέρον των μελών στην συγκεκριμένη δράση πρέπει να το γνωστοποιήσουμε το συντομότερο στον υπεύθυνο της ορειβασίας Χρήστο Ευσταθίου (cristeyst@gmail.com) o οποίος και θα μας ενημερώνει για τις προσεχείς εξελίξεις της εν λόγω δράσης .
*** Απαραίτητος ο πλήρης ορειβατικός εξοπλισμός εφόσον θα πατάμε πάνω σε ΧΙΟΝΙ .

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να πάρετε κάθε Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου – Ομήρου 5 (κάτω από το ΚΑΠΗ) ή στο τηλέφωνο 24310 72077.
Πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.trikalasport.gr και στο facebook .

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ