20.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Παίζουν με την φωτιά

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D. – Πολιτευτής
Οι άνθρωποι ζούνε στον κόσμο τους και φυσικά δεν έχουν καμία επαφή με την τραγική πραγματικότητα, που βιώνει καθημερινά ο Έλληνας. Ο λόγος για αυτούς που μας κυβερνούν και που παίζουν στην πλάτη μας τα δικά τους βρώμια πολιτικά παιχνίδια. Καθημερινά κάνουν δηλώσεις επί δηλώσεων για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία.
Έστησαν κάλπες για να πάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ήταν δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να μην στηρίξουν την Συγκυβέρνηση; Και η .. Κουτσή Μαρία γνώριζε πως όλοι αυτοί οι βολεμένοι και καλά αμειβόμενοι, πρώτα και κύρια ενδιαφέρονται για το πολιτικό τους σαρκίο δηλ. για τα χρήματα, που παίρνουν ως Εθνοπατέρες και για το πώς θα επανεκλεγούν. Δεν άλλαξε τίποτε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Τα προβλήματα παραμένουν, η οικονομία πάει χειρότερα, οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται, οι απολύσεις ξανάρχονται και η ανεργία στα … ύψη. Η αφρόκρεμα των νέων επιστημόνων και των νέων ανθρώπων ακολουθεί τον δρόμο της οικονομικής μετανάστευσης και εργάζεται σε ξένες χώρες. 160.000 νέοι έφυγαν για την .. ρημάδα την ξενιτιά…!
Ενώ η χώρα καταστρέφεται οι Σαμαράς – Βενιζέλος και οι παρατρεχάμενοι τους… τον χαβά τους. Παίζουν καταστροφικά παιχνίδια με το χρέος της χώρας, που αυτοί εδημιούργησαν με τα δάνεια που έπαιρναν και τα ξεκοκάλιζαν, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αυτοί τον απαξίωσαν, αφαιρώντας όλες τις εξουσίες που είχε, με τις συντάξεις των φτωχών υπαλλήλων, με τις υποτιθέμενες φοροελαφρύνσεις, με την σταθερότητα του πολιτεύματος, με την ανύπαρκτη αξιοκρατία και με τις επενδύσεις, που δεν έρχονται. Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοίδης είπε πρόσφατα πως «δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα για επενδύσεις μετά τις εκλογές του 2012».
Ο Σαμαράς, δήλωσε, «πως όσοι θέλουν τώρα εκλογές υποσκάπτουν την σταθερότητα της χώρας». Ο Βενιζέλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ « υπονομεύει το εθνικό συμφέρον» και ο Τσίπρας είπε «φύγετε τώρα». Τώρα που τα πάντα είναι διαλυμένα, που η Παιδεία, η Υγεία, η Οικονομία, ο κοινωνικός Ιστός πνέουν τα λίσθια, τώρα οι … Σωτήρες της Συγκυβέρνησης τάζουν… «λαγούς με πετραχήλια» για να μην χάσουν την εξουσία. Παίζουν με την φωτιά.. ! Τα παιχνίδια εξουσίας τα πλήρωσε πολύ ακριβά ο Λαός μας από την Μικρασιατική καταστροφή μέχρι τον εμφύλιο πόλεμο.
Καιρός είναι να ακούσουν και την φωνή του Λαού που θέλει να φύγουν οι υπεύθυνοι της σημερινής τραγωδίας, με Δημοκρατικές διαδικασίες δηλ. με το να γίνουν εκλογές. Η ετοιμόρροπη πλειοψηφία των 155 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. δείχνει καθαρά πως δεν είναι ικανή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Οι 155 δεν γίνονται 180, γιατί τους Αποστάτες και τους πληρωμένους δεν τους θέλει κανένας. Το χρέος, ως έχει σήμερα, δεν είναι βιώσιμο και αυτοί που έφεραν την Τρόικα, τα Μνημόνια στην Ελλάδα και την εξαθλίωση των πολιτών πρέπει να φύγουν.
Εκλογές, λοιπόν, εδώ και τώρα, για να ξεβρομίσει η «κόπρος του Αυγεία».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ