19.3 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

«Τρέξτε αδέλφια μου κι εσήμανε η άγια ώρα…»

Οι Καρυάτιδες και οι κληρονόμοι …έλληνες αντιμέτωποι με τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων»

- Advertisement -

Αφιέρωμα από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

«Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Οι αδερφές μου είναι εκεί. Είμαι Ελληνίδα και θέλω να πάω στην πατρίδα μου».

«Κύριοι της κυβέρνησης, θέλουμε τα μάρμαρα μας και τα θέλουμε τώρα. Είναι δικά μας, ναι ή όχι; Μας τα κλέψανε ή τα πουλήσαμε για να μην τολμούμε να τα διεκδικούμε; Τι θα πει «διαπραγματεύσεις» αιώνων και παραμύθια της χαλιμάς; Τι περιμένετε; Μήπως την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Μουσείου χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο Ελληνικός Πολιτισμός για να μεταφερθούν εκεί; Τι… διάλογος και τι …διαπραγματεύσεις χρειάζονται; Τι … διπλωματίες και τι παρακάλια για την πολιτιστική μας κληρονομιά; Όταν ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός δεν σέβεται τις αξίες και τα μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού, τι στην ευχή γίνεται εδώ πέρα; Δεν ντροπιάζει τους απανταχού Έλληνες όταν στο Αγγλικό μουσείο είναι κλεισμένα τα κλεμμένα μάρμαρά μας και ο χώρος εκεί έχει γίνει γελαδοπάζαρο ή χάνι κι εμείς να μένουμε θεατές περιμένοντας οποιοδήποτε κύριο να τον φωτίσει ο ευρωπαϊκός θεός να μας τα επιστρέψει;» (Τάδε έφη, από το «…αν και οι πραγματικοί ευρωπαίοι είμαστε εμείς…!» Γερμανία Ιούλης 2000)

Κάθε φορά που έρχεται στη σκέψη μας ο κλεμμένος πολιτιστικός μας θησαυρός, κάθε φορά που ακούμε κάτι για τα μάρμαρα και διαβάζουμε μύριες αναφορές και αφιερώματα…, ιδιαίτερα από τον ομογενειακό χώρο, αυτόν, τον γίγαντα δραγάτη, τον εραστή των μουσών και του αθάνατου ελληνικού πνεύματος…, κάθε φορά που βλέπουμε κάτι στους δέκτες μας, όπως βλέπουμε αυτό τον καιρό όχι και λίγα με τις καινούριες ανασκαφές και τις Καρυάτιδες στην Αμφίπολη, ανάκατα συναισθήματα ανεβάζουν στα ύψη τους σφυγμούς μαζί και τον κρυμμένο βαθιά μέσα μας πνευματικό κόσμο μας, να χύνεται απ’ τις κόγχες μας και να κατακλύζει την περιφέρεια, να συγκρούεται με τον έξω, ανήθικο, διεφθαρμένο και βάρβαρο κόσμο, κι εκεί να ολοκληρώνεται η ανατριχίλα και η τρεμούλα της ψυχής, όταν ακούμε τη μόνιμη διαμαρτυρία σε πόρτες κωφάλαλων και «σύγχρονων» αγυρτών της βάρβαρα αρπαγμένης απ’ τους γύπες της δύσης Καρυάτιδας καθώς και άλλες φωνές, που η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» το ’χει σκοπό της να μας πνίξει οριστικά…

«Αχ Ελλάδα, Ελλαδούλα, τριανταφ’λλιά μ’ και ρούσα,

πέρδικα μ’ θεών μανούλα, σ’ αδειάσανε απ’ ούλα.

Και σ’ αρμέγουνε τα στήθη και σου στύβουν την καρδιά

σε πουλάνε μύθους κι ήθη και σου πνίγουν τη λαλιά.

Τη φωνή σου δεν ακούω, μήτε νιώθω τους παλμούς

κι ούλα τα κουδούνια κρούω, για να διώξω τους εχθρούς»

(τάδε έφη 26-10-2007 Β.Φ. (7ο)

Λοιπόν, πολλές οι αναφορές που ακούμε, που βλέπουμε και διαβάζουμε για τα κλεμμένα μάρμαρα μας, για την φυλακισμένη σε ξένα μουσεία Καρυάτιδα, όπως είδαμε και στο βίντεο, το οποίο αναδημοσιεύουμε ανεπιφύλακτα: https://www.youtube.com/watch?v=pv9HP7SdEyQ#t=330.

Πολλές και οι αναφορές για την ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων… (ανθελληνικών, στο σύνολο, φτιαγμένες από γραικύλους υπηρέτες της «Νέας Τάξης Πραγμάτων»…) μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν κατάφεραν να φέρουν τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς στον τόπο μας…, βουλευτές, υπουργοί, πρόεδροι και αρχηγοί κομμάτων, αλλά γιόμισαν σάλια και τα μάρμαρα μας και εμάς τους εναπομείναντες θαυμαστές και δραγάτες που θέλουμε πρώτα και παν’ απ’ όλα να είμαστε έλληνες, είμαστε έλληνες, μένουμε έλληνες, ΠΡΩΤΑ έλληνες και μετά ας πούμε ευρωπαίοι… Και έλληνες χωρίς μάρμαρα δεν λογίζονται!

Παρεμπιπτόντως, για κάποιους ανεγκέφαλους που τους αρέσουν οι Πολίτες που εκφράζουν αγάπη προς την πατρίδα τους να τους θεωρούν δικούς τους, απαντούμε με ένα μότο δικό μας…

«Γι’ αυτό αγαπάμε την Ελλάδα! Και δεν είμαστε ούτε εθνικιστές και πολύ περισσότερο δεν είμαστε σοβινιστές. Είμαστε διεθνιστές, αγαπούμε τους λαούς και το δείξαμε σε όλη την οικουμένη και σε όλους τους αιώνες. Και αυτό που ενστικτωδώς διδαχτήκαμε το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό την αγαπάμε, γι’ αυτό την πονάμε και τη λατρεύουμε πιότερο από οποιοδήποτε Θεό, «οργανισμό», «σύμμαχο», «φίλο», ελληνικό κόμμα, έλληνα …κυβερνήτη, «εθνάρχη» ή κομματάρχη. Γιατί η Ελλάδα είμαστε Εμείς και γιατί η Ελλάδα δεν μας πλήγωσε ποτέ! (Μάης 2001.ΒΦ)

Λοιπόν, ευρωπαίοι είμαστε εμείς˙ οι έλληνες. Εμείς δώσαμε σε ολόκληρη την Ευρώπη το ΦΩΣ. Εμείς τους κατεβάσαμε από τα δέντρα και τις σπηλιές και μέχρι προ λίγα χρόνια τους μάθαμε να τρώνε ελληνικά (αυτό το χρωστάνε στους απόδημους) και αυτή την ελληνικότητα μας, καταβάλλεται προσπάθεια να μας τη στερήσουν, όχι μόνο μέσα από τα μάρμαρά μας που πάνω τους είναι χαραγμένα με ανεξίτηλα γράμματα ο πολιτισμός, ο ελληνισμός και η Ελλάδα, αλλά και την Ελλάδα.

Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» είναι και στον τόπο μας εφαρμοσμένη πλέον πλην ελαχίστων …λεπτομερειών, για τις οποίες φροντίζουν οι εξανδραποδισμένοι «πολιτικοί» που σαλιαρίζουν με την αναισθησία που τους διακρίνει και το κυρίαρχο ατομικό συμφέρον τους που τους έχει καβαλήσει. Ακόμα και τη μάνα τους πουλάνε προς χάρη του συμφέροντος. Βέβαια τη μάνα τους μπορούν να την πουλήσουν αν κι εκείνη είναι απάτριδα. Τη μάνα όμως που γέννησε τη μάνα τους δεν μπορούν. Είναι ανεγκέφαλοι να πιστεύουν το αντίθετο, άμοιροι και παράλληλα τρισάθλιοι ότι η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» θα τους έχει στο απυρόβλητο. Ο Χίτλερ χρησιμοποιούσε τους προδότες μέχρι εκεί που του συνέφερε. Στη συνέχεια τους χαλούσε.

«Νέα Τάξη Πραγμάτων» σημαίνει φόροι, χρέη, τοκογλύφοι, πλεονάσματα τύπου Σαμαρά, επαίτες, αυτόχειρες, νέοι επιστήμονες με ξεριζωμένο το όνειρο, μετανάστευση, λαθρομετανάστευση, Πόλεμοι, τρομοκρατία και τρομοκράτες όλων των ιδεολογιών-πολιτικών και θρησκευτικών αποχρώσεων όπου, από καταβολής κόσμου, θρησκευτικά δόγματα και «πολιτικοί», αποτελούν τις κατασκευαστικές μηχανές παραγωγής τρομοκρατίας. Δείτε τους μέχρι τώρα Πολέμους. Πριν ακόμα πάρουν φωτιά και μέχρι να σβήσουν επικρατεί η χαρότριχα ή αλλιώς τρομοκρατία. Στην Ελλάδα τη ζήσαμε ποικιλοτρόπως˙ από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα. Μίση και πάθη, ρατσισμός και φασισμός, Εμφύλιος σπαραγμός και μετανάστευση, αποτελούν τα κύρια ανατριχιαστικά χαρακτηριστικά. Ο δε μεγαλύτερος και μοναδικός εχθρός της «Νέας Τάξης Πραγμάτων»…, πείτε την «Παγκοσμιοποίηση», πείτε την «Παγκόσμια Δικτατορία των Μονοπωλίων», ονομάστε την «ελεύθερη αγορά», με τα …παρακλάδια ή τις …θυγατρικές, όπως διεθνείς οικονομικοί και στρατιωτικοί οργανισμοί, βεβαίως και των κυβερνητικών-κρατών τρομοκρατιών, όπως και αυτή, που μέσω κυβέρνησης λειτουργεί και στον ελλαδικό χώρο, δηλαδή κυβερνητική τρομοκρατία…, είναι ο Πολιτισμός.

Εάν οι Πολίτες όλου του κόσμου ήταν εφοδιασμένοι με πολιτιστικά αποθέματα, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι όλα τα προαναφερόμενα εκδικητικά και εξοντωτικά μέτρα για τον άνθρωπο, δεν θα υπήρχαν.

Λοιπόν, μοναδικός εχθρός του κεφαλαίου είναι ο πολιτισμός: «Ο Ελληνικός Πολιτισμός ανέκαθεν και μέσω της Διασποράς επιτέλεσε το έργο και τους σκοπούς του. Υμνήθηκε, δοξάστηκε, πρυτάνευε και διδάχτηκε στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Η ιστορία μας είναι γραμμένη σε χιλιάδες βιβλία και η κάθε σελίδα αποτελεί μια ιστορία. Οι μόνοι που πάντα και ποτέ δεν έδιναν δεκάρα ήταν οι ντόπιοι Έλληνες, που δυστυχώς, φτάνουν και στις μέρες μας σαν αγοραίοι σιωνιστές και πραματευτάδες…»

Μεταξύ φίλων ομογενών και γηγενών αναπτύσσονται θέματα σημερινά γενικού ενδιαφέροντος, λόγοι και αντίλογοι, διάλογοι και άλλα πολλά όπως θα δούμε παρακάτω, βρίσκουν φιλοξενία και στο διαδίκτυο. Σε έναν διάλογο με θέμα την πατρίδα, ρωτάει ο ένας για την τύχη της, απαντά ο άλλος:

«Φίλε μου… η πατρίδα, η καλή πατρίδα, προσφέρει φως και πνεύμα. Τα κόμματα που εδράζονται στην κακή πατρίδα προσφέρουν ύλη και γκρίζο. Έχουμε ένα ανοξείδωτο αμόνι και αρκετό ακατέργαστο αστραφτερό μέταλλο. Ψάχνουμε το σιδερά να δώσει μορφή και να διαλύσει το εκκρεμές. Όμως, και αυτόν, τον έχουν πλακώσει τα βαριά στρώματα των κομμάτων. Βλέπεις, το φως και το πνεύμα δεν έχουν καμιά σχέση με το γκρίζο και την ύλη και οι αραιές και πού αναλαμπές που βλέπουμε να χαρακώνουν τα σκούρα στρώματα, σβήνουν πριν ακόμα τερματίσουν το ταξίδι τους. Αλλά όπως η στάμνα κάποια στιγμή θα σπάσει, έτσι κι εδώ κάποια στιγμή τα βαριά στρώματα θα τα λιώσει το πνεύμα …. και του σιδερά τα απανωνά χτυπήματα στο αμόνι, η ήχοι του θα γίνουν ήχοι καμπανοχτυπημάτων καθώς το ακατέργαστο αστραφτερό μέταλλο θα αποκτά τη μορφή, που ο σιδεράς θέλει να δώσει….»

«Η κατακραυγή όλων των λαών ενάντια στην Παγκόσμια Δικτατορία των Μονοπωλίων είναι πλέον γεγονός. Μια πρωτοφανή Παγκόσμια κατακραυγή η οποία εξελίσσεται σε εξέγερση και αποκτά Ηπειρωτικές διαστάσεις. Τα ποταπά πειράματα των Παγκόσμιων δικτατόρων-δούλων του σιωνοφασιστικού στρατοπέδου και τα οικονομικά- και όχι μόνο- στραγγαλίσματα που μέσω των κυβερνήσεών τους έχουν επιβάλει στους λαούς, έχουν δημιουργήσει τα αντίπαλα στρατόπεδα των «αθλίων» που καμιά κομματική μηχανή δεν θα μπορέσει να τα ανατρέψει ή να τα αποκόψει. Οι «πλέμπες», πλέον, που αποτελούν τα σύνολα των λαών του Πλανήτη έχουν συνειδητοποιήσει τις θέσεις τους και τους ρόλους τους και έχουν αρχίσει την τοποθέτηση φιτιλιών στα σάπια θεμέλια της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», της «Παγκόσμιας Δικτατορίας των μονοπωλίων». (Από το «Η κοιτίδα του Παγκόσμιου Πολιτισμού στα νύχια των τραστ και των βαρβάρων… Μόνο που! Είμαστε όλοι Έλληνες…!» Φεβρουάριος 2012)

Πριν ολοκληρώσουμε το αφιέρωμά μας με την ορφανή-αρπαγμένη Καρυάτιδα και οι κληρονόμοι …έλληνες αντιμέτωποι με τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων», θα επαναλάβουμε λίγες αράδες από πρόσφατο μήνυμά μας που λέει: «Παρεμπιπτόντως: Η κομματική Ελλάδα πλησιάζει στην ώρα μηδέν…»25-09-2014)

«Άπαντες οι δακτυλοδεικτούμενοι «ηγέτες», μικροί και μεγάλοι, από τζάκια και με τρανά ονόματα, αυτοί που αποτελούν τις κομματικές νομενκλατούρες, αυτοί που έζησαν ζωή χαρισάμενη σε βάρος του λαού, αυτοί που πολλοί γεράσανε και δεν λένε να φύγουνε αλλά και οι νεότεροι που επαναφορτίζονται από βραχυκυκλωμένους πόλους και πηνία, ας βοηθήσουν στην ομαλή αναχώρησή τους. Καιρός να πάψουν να παίζουν άλλο με τη φωτιά και ας μάθουν…, «πως η φωτιά δε στέκεται στη φούχτα και όλους θα σας κάψει».

Και θα κλείσουμε με την ευχή να βρει το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα μας η Καρυάτιδα… και θα φωνάξουμε:

«Τρέξτε αδέλφια μου κι εσήμανε η άγια ώρα,

-μια άγια ώρα, που ποτέ δε θα μας ξαναρθεί-

σε οικουμενικό προσκλητήριο μας καλεί

με πρωταγωνιστάδες εμάς, τους απογόνους του Ομήρου,

του Πίνδαρου, των Αθανάτων όλων και του Πνεύματος

Τρέξτε, λοιπόν, απ’ ολούθε της Γης μας τα μέρη

Μ’ άμφια κατάλευκα, με κλώνους δάφνης και ελιάς

Και αντί γι’ ασπίδες, μαχαίρια και κοντάρια,

μέσα απ’ τα ματωμένα στήθια σας, προτάξτε περιστέρια

Δείχνοντας πως είμαστ’ εμείς οι απόγονοι / θεών, γιατρών, μυριάδων σοφών,

μουσών, ποιητών και λαμπρών αθλητών,

μιας ασήκωτης Πνευματικής Κληρονομιάς

Περάστε σαν σίφουνες από μαχαλάδες

ουρλιάξτε, μην σκιάζεστε στου Κόσμου τις γωνιές

Είμαστ’ εμείς, κρώξτε αντάμα / Είμαστ’ εμείς, με φωνή σαν βροντή

που θα σκιάξει τους λύκους, που τριγύρω ουρλιάζουν

που χαλούνε το κάλλος, που μολύνουν την Πηγή

να στερέψει από ήλιο, να χηρέψει από Φως

και να κάνουν το Πνεύμα ύλη Πολέμου, ύλη φωτιάς

ύλη θανάτων και πικρής συφοράς

Τρέξτε αδέλφια μακρινά, των Πέντε Ηπείρων

Μη χάνετε το θάρρος σας κι είναι μακριά ο χειμώνας

Μόνο να φυλαχτείτε!

Βάλτε βαθιά τις ρίζες σας, μαζί αγκαλιαστείτε,

αγέρας είναι δυνατός, να μη τον φοβηθείτε!….» (Γερμανία 1993)

«Ε.Ε». Ελλάδα, Τρίκαλα, Σεπτέμβριος 27

2014 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ