12.2 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΦΩΝΕΣ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Έκπληξη μας ανέμενε τους ενορίτες της Αγίας Μαρίνας Τρικάλων αλλά και τους επισκέπτες, όταν για πρώτη φορά φέτος στην εκκλησία μας ακούσαμε τα Εγκώμια του Επιταφίου από μία χορωδία. Θαυμάσαμε και η καρδιά μας φτερούγισε στους Άγιους Τόπους.

- Advertisement -

Ο ψάλτης του ναού μας κ. Ηρακλής Φίλιος ύστερα από σχετική άδεια που έδωσε ο ιερέας του Ναού μας π. Παναγιώτης Μπρέλλας, συγκέντρωσε ομάδα γυναικών που έψαλλαν το απόγευμα της Μ. Παρασκευής. Η χορωδία της ενορίας έψαλλε τα Εγκώμια του Επιταφίου (Η ζωή εν τάφω – Άξιον εστίν – Αι γενεαί πάσαι) και όσα ακολουθούσαν μετά από αυτά. Όλοι μας ενθουσιαστήκαμε και μας έπιασε ρίγος. Συγκίνηση και μία πρωτόγνωρη έξαρση του θρησκευτικού μας συναισθήματος που η χορωδία της ενορίας μας ανέβασε στα ουράνια.

Οι περισσότερες γυναίκες της χορωδίας είναι μέλη της χορωδίας Τρικάλων, κάτι το οποίο απ’ ότι φάνηκε βοηθάει στην απόδοση των ύμνων και των ψαλμών. Υπό τη διεύθυνση του νέου μας ψάλτη εδώ και τέσσερα χρόνια κ. Ηρακλή Φίλιου, συντονισμένα και με ύφος ανάλογο των ιερών στιγμών, η χορωδία της ενορίας μας μίλησε στις καρδιές των πιστών.

Να πούμε όμως βέβαια πως σιγά σιγά στην ενορία της Αγίας Μαρίνας έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια η χορωδία αυτή να έχει βάση μόνιμη και να αποδίδει ύμνους και εκκλησιαστικά άσματα όλο το χρόνο. Είναι γεγονός πως εδώ και δύο μήνες κατά τις Κυριακές οι γυναίκες που ψάλλουν, ανεβαίνουν στο αναλόγιο και ψάλλουν όλες μαζί με τον κ. Ηρακλή Φίλιο και τον κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Ευχαριστούμε τον κ. Ηρακλή Φίλιο για την αγάπη του στην ενορία μας και απέναντι στους ενορίτες της, την παρότρυνση και ενθάρρυνση του απέναντι μας, ώστε να μάθουμε να ψάλλουμε. Επίσης ευχαριστούμε και τον κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο που ποτέ δεν λείπει από δίπλα του, καθώς και τις γυναίκες της δικής μας «γειτονιάς» και φίλες για την καλή τους διάθεση να συμβάλλουν όσο μπορούν στην προσπάθεια αυτή. Ομολογουμένως όλοι μας χαρήκαμε από την προσπάθεια αυτή. Ευχόμαστε να έχει συνέχεια.

 

Χριστός Ανέστη!

 

Μία ενορίτισσα

Μ.Α.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ