16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Στις νεοεκλεγόμενες κυβερνήσεις οι πολίτες δίνουν μια περίοδο ανοχής και χάριτος, προκειμένου να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την ικανότητα, την συνέπεια και την αξιοπιστία τους. Όταν περάσει αυτό το διάστημα τότε μπορούν με αντικειμενικότητα και σοβαρότητα να συγκρίνουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις με τα μετεκλογικά πεπραγμένα.
Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. η εικόνα είναι τραγική. Δεν υλοποίησαν σχεδόν τίποτε από τα όσα έταξαν. Ανέτρεψαν προγραμματικές δηλώσεις και απέδειξαν ότι κορόιδευαν συνειδητά τους πολίτες, για να πάρουν την Εξουσία και να ισοπεδώσουν τα πάντα. Είπαν πως θα βαράνε τα … νταούλια και οι Ευρωπαίοι θα … χορεύουν , πως θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ. Έκαναν τα αντίθετα. Διεκήρυξαν πως δεν θα κόψουν μισθούς και συντάξεις και τις … πετσόκοψαν. Μεγάλο παράδειγμα τα όσα τραγικά έγιναν στις Τράπεζες από τους συνταξιούχους την περασμένη εβδομάδα. Οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας, που διαλάλησαν, έγιναν … όνειρο θερινής νυκτός. Τόνιζαν πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μετακινούνταν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι περισσότεροι, όμως, πήραν κρατικά αυτοκίνητα και τα … κρύβουν να μην τα δουν οι πολίτες, που δεν έχουν ούτε το ψωμί .. της ημέρας, ενώ οι καθημερινές κόντρες των κυβερνώντων δείχνουν πως είναι όλοι τους.. μαθητευόμενοι μάγοι.
Βολεύτηκαν όλοι τους. Τα παιδιά τους, οι παρατρεχάμενοι και τα κομματικά – τρωκτικά πήραν μεγάλες θέσεις, με παχυλούς μισθούς, και το κράτος μετατράπηκε σε φέουδο των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, χωρίς … προκηρύξεις, χωρίς βιογραφικά σημειώματα και χωρίς συνεντεύξεις. Η ισότητα των πολιτών, η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία πήγαν… περίπατο! Το 95% όσων διορίστηκαν στα Νοσοκομεία και το 100% όσων πήραν τις θέσεις στις επτά Υγειονομικές περιφέρειες είναι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, οι περισσότεροι των οποίων ανήκαν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, φυσικά πήραν και κάτι… ψίχουλα οι … ΑΝΕΛ. Κατά τ’ άλλα έχουν Συγκυβέρνηση.
Η πραγματική Οικονομία είναι διασωληνομένη … στην Εντατική και η αγανάκτηση και η πικρία των συνταξιούχων, από τις μεγάλες περικοπές, χτύπησε … κόκκινο. Μόνο στα Τρίκαλα έχουν μπλοκάρει 10.200 Τραπεζικούς Λογαριασμούς, ενώ σ’ όλη την χώρα ο αριθμός ξεπέρασε τις 500.000. Την στιγμή που ο κοσμάκης είναι στα πρόθυρα της τρέλας και ψάχνει στα σκουπίδια για λίγη τροφή, η πλειοψηφία των κυβερνώντων περνάει … Μπέικα, αφού στον οικογενειακό τους χουρβανά μπαίνουν μηνιαίως δεκάδες χιλιάδες Ευρώ, από το Κράτος φυσικά. Αυτοί είναι οι ΑριστεροΔεξιοί των Τσίπρα – Καμμένου που, όμως, έχουν βαθειά Δεξιά Τσέπη…!
Οι κρατούντες επαγγέλονταν τον Αριστερό Διεθνισμό και υπηρετούν με προσήλωση τον Νεοφιλελεύθερο Διεθνισμό, αφού πήραν τα πιο σκληρά κοινωνικά, εργασιακά και κοινωνικά μέτρα χωρίς να ανοίξει… μύτη, προς ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Φεουδαρχίας, των Τραπεζών και των Ευρωπαϊκών Υαινών.
Πρόδωσαν τον Λαό, γι’ αυτό και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Τώρα κάνουν πολιτικά παιχνίδια με την Αλλαγή του Εκλογικού Νόμου και την Τροποποίηση του Συντάγματος. Αυτά τα κάνουν για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα στους τομείς της Υγείας, της Άμυνας, της Εξωτερικής πολιτικής, της Παιδείας και της Οικονομία. Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη σ΄αυτά τα τεχνάσματα. Γιατί δεν άλλαξαν τον Εκλογικό Νόμο το 2015 και έκαναν δύο αναμετρήσεις με τον νόμο Παυλόπουλου και με μπόνους τις 50 έδρες; Γιατί τότε τους συνέφερε ενώ τώρα θα λειτουργήσει σε βάρος τους, αφού σε πρόσφατη Δημοσκόπηση το 86% του λαού λέγει ότι απέτυχε η κυβέρνηση και το 80% ότι είναι σε λάθος δρόμο.
Η παρακμή τους άρχισε μέσα σε μια λιμνάζουσα πραγματικότητα, με ψευτοεπαναστατικούς λόγους, που δυναμώνουν μόνο τον εφιάλτη της Ακροδεξιάς, σ’ όλη την Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφουν το κοινωνικό κράτος, δημιουργούν εκατομμύρια ανέργους και δείχνουν τον δρόμο της Οικονομικής Μετανάστευσης σ’ όλους τους νέους αξιόλογους Επιστήμονες που ήταν η μοναδική ελπίδα για σωτηρία της πατρίδας μας.
Έναν άνθρωπο μπορείς να τον κοροϊδεύεις για πολύ. Έναν Λαό, όμως, δεν θα τα καταφέρεις. Νομοτελειακά κάποτε θα ‘ρθουν οι εκλογές και θα πληρώσουν για όσα έκαναν, για όσα δεν έκαναν και για όσα έπρεπε να κάνουν.

- Advertisement -

 

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D., Πολιτευτής

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

«Παρέλαση» αυτοδιοικητικών μαρτύρων

«Παρέλαση» αυτοδιοικητικών από τον Πταισματοδίκη είχαμε την εβδομάδα που πέρασε. Παπαστεργίου, Λάππας, Καϊκης, Παπαθανασίου ήταν μεταξύ των μαρτύρων που κλήθηκαν και κατέθεσαν προκαταρκτικώς για την υπόθεση αποστράτου αξιωματικού, που ξέσπασε προ μηνών στην πόλη μας.

Υπενθυμίζουμε σύντομα τα γεγονότα.

Ισχυρό σοκ είχαν δεχθεί οι Τρικαλινοί, όταν πριν μερικούς μήνες είδαν απόστρατο ανώτερο αξιωματικό με άρθρο του στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο να ζητά ο Στόλος ν’ αναποδογυρίσει βάρκες στο Αιγαίο και να πνιγούν οι πρόσφυγες.

Ο απόστρατος ουσιαστικά ζητούσε δημόσια την τέλεση μαζικών δολοφονιών αθώων ανθρώπων. Μάλιστα «συμβούλευε ταχύτητα» (!) στη διάπραξη των παραπάνω αποτρόπαιων κακουργημάτων, ενώ συγχρόνως φρόντιζε για την αποενοχοποίηση λέγοντας ότι «ούτως ή άλλως το κρίμα είναι στον λαιμό της Τουρκίας που τους στέλνει εδώ»!

Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, εκφράζοντας τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα που διαχρονικά χαρακτηρίζουν τον Τρικαλινό Λαό, δεν περιορίστηκε στην πολιτική καταδίκη της φασίζουσας αρθρογραφίας, αλλά κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, γιατί η πράξη με την οποία προκαλείται ή παροτρύνεται δημόσια η τέλεση εγκλημάτων συνιστά το έγκλημα που προβλέπεται και τιμωρείται στο άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα. Και έτσι η υπόθεση με το σοκαριστικό «άρθρο» του αποστράτου πήρε τον δρόμο της δικαστικής ποινικής διερεύνησης.

Με την παραπάνω μηνυτήρια αναφορά του το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, μεταξύ των μαρτύρων, πρότεινε τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των σημαντικότερων δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Τρικκαίων, θέλοντας μ’ αυτό τον τρόπο να δείξει ότι οι δημοτικοί άρχοντες έχουν δικαίωμα και ταυτόχρονα καθήκον να παίρνουν δημόσια και ξεκάθαρα θέση απέναντι στα καυτά ζητήματα του τόπου. Πόσο μάλλον απέναντι σε πράξεις, όπως αυτή του συγκεκριμένου αποστράτου και με δεδομένο ότι την ιστορία της πόλης μας την χαρακτηρίζουν οι πλούσιες αγωνιστικές, δημοκρατικές και πατριωτικές παραδόσεις.

Τόσο εμείς στο ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, όσο και όλοι οι Τρικαλινοί είναι ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε τι πράγματι κατέθεσαν οι 4 αυτοδιοικητικοί ταγοί μας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα των Τρικαλινών που σημειώθηκε από την ίδια την Τοπική Εξουσία. Ήταν 9-3-2016, δηλαδή μόλις λίγες μέρες μετά το παραπάνω εμπρηστικό (στην κυριολεξία) «άρθρο» του αποστράτου, όταν η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργάνωσε εκδήλωση τιμής για τους στρατιώτες ήρωες του Υψώματος 731 στο Αλβανικό Έπος, με τον παραπάνω απόστρατο ταξίαρχο να εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας κι όλους τους επισήμους από κάτω να τον χειροκροτούν!!!!

Απίστευτες ιστορίες με μια απίθανη τοπική εξουσία που καμιά πραγματική σχέση δεν μπορεί να έχει με τον δημοκρατικό λαό των Τρικάλων!

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Εκφράζουμε την ταξική αλληλεγγύη μας στο αγώνα των εργαζομένων των εταιρειών «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας και της απληρωσιάς.
Στηρίζουμε, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, του Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων την συνέχιση της δράσης για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων.
Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, για να ικανοποιηθούν με απόλυτη προτεραιότητα πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων κι όχι των τραπεζών, για να μην απολυθεί κανείς, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση, για να μην οδηγηθούν στην ανεργία 12.000 εργαζόμενοι.
Η προσωρινή προστασία για τους εργαζόμενους στις εταιρείες ¨Μαρινόπουλος» έχει διάρκεια δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπότε και τότε αναμένεται να γίνει η συζήτηση για το εάν η εταιρεία θα ενταχθεί στο άρθρο 99.
Ανεξάρτητα από τη απόφαση του δικαστηρίου, τα δύσκολα είναι μπροστά για τους εργαζόμενους, καθώς η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας περνάει μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων, όπως έγινε και στο παρελθόν, με απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων, μειώσεις μισθών κάτω από την απειλή της μαζικής ανεργίας
Ανησυχία προκαλεί που ως την Πέμπτη 30 Ιούνη δεν καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους, όπως ήταν προγραμματισμένο, ο μισθός του Ιούνη και το επίδομα άδειας.
Καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία!
Είναι η ίδια που όλο το προηγούμενο διάστημα πατούσε πάνω στις μελλοντικές συμφωνίες με επενδυτές σκορπώντας αυταπάτες και την ίδια στιγμή έκλεινε καταστήματα.
Είναι η ίδια που πριν 3 μήνες πανηγύριζε για τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες που θα οδηγούσε στην επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη, είναι η ίδια που ακόμα και 3 μέρες πριν την κατάθεση στο άρθρο 99, μιλούσε για επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα.
Είναι η ίδια που μετά την απόφαση προσωρινής προστασίας, σπέρνει δεξιά και αριστερά «φήμες» και «πληροφορίες» ότι επίκειται η εξαγορά της από άλλον όμιλο, ότι η κυβέρνηση θα παρέμβει για τη σωτηρία της, για να καλλιεργήσει εφησυχασμό.
Τον ίδιο στόχο υπηρετεί και η στάση της πλειοψηφίας στο επιχειρησιακό σωματείο, η οποία, την ώρα που «χαλάει ο κόσμος», ενημέρωνε προχθές τους εργαζόμενους ότι «η επιχείρηση τους απέστειλε δήλωση(…) σύμφωνα με την οποία αποδέχεται και δεσμεύεται ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και ότι θα καταβάλλονται οι πάσης φύσεως δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία». Είναι η ίδια γραμμή της επανάπαυσης και του εφησυχασμού, o «Σωτήρας»,που συνεχίζει να βαδίζει η πλειοψηφία στο επιχειρησιακό σωματείο.
Γι΄αυτές τις εξελίξεις η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, καλούμε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στις εταιρίες «Μαρινόπουλος» να βάλουν σε πρώτο πλάνο το δικαίωμα στην δουλειά, στον μισθό και στην ζωή τους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουν ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός, οι αντιλήψεις ατομικής λύσης, κανένας εργαζόμενος να μη βάλει μπροστά την επιβίωση του καταστήματος του έναντι του διπλανού.
Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις οι ταξικές δυνάμεις, μέσα από τα σωματεία, τους κλάδους δουλειάς, στεκόμαστε αλληλέγγυοι συντονιζόμαστε με όποιες πρωτοβουλίες κινητοποίησης και δράσης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των εργαζομένων της επιχείρησης.
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!
Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ