27.7 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα

Συστατικά

  • 8 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο (αφαιρείτε, αν θέλετε, το περισσό λίπος),
  • 3 γεμάτες κουταλιές αλάτι,
  • 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη,
  • 2 φλ. καυτό νερό,
  • 1 κουταλιά κόκκοι μαύρου πιπεριού,
  • 1 κουταλάκι ολόκληρα γαρίφαλα,
  • 1 γεμάτο κουταλάκι ξηρά φυλλαράκια δεντρολίβανο, ή ξηρό θυμάρι,
  • 5 φύλλα δάφνης,
  • 4 φλ. παγάκια,
  • 2 φλ. περίπου κρύο νερό (από τη βρύση),
  • 4 κουταλιές ουίσκι,
  • 4-5 λεπτά φετάκια κρεμμυδιού.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε σε μια λεκάνη το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, τους κόκκους πιπεριού, τα γαρίφαλα, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Προσθέσετε το καυτό νερό, και ανακατεύετε το μίγμα για να λιώσει το αλάτι και η ζάχαρη. Προσθέτετε τα παγάκια και ανακατεύετε για να λιώσουν και να κρυώσει το μίγμα και ύστερα 1 ½ φλ. κρύο νερό.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Βάζετε μέσα τις μπριζόλες και αν το μίγμα δεν τις σκεπάζει εντελώς προσθέτετε ακόμα λίγο νερό. Κρατάτε τη λεκάνη στο ψυγείο για 3 ώρες.

  •  Βήμα 3

    Όταν θα τις ψήσετε, ανάβετε τα κάρβουνα, ή την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά. Βγάζετε τις μπριζόλες από το μίγμα του αλατιού και τις στεγνώνετε καλά με απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας και τις χαράζετε κάθετα με μαχαιράκι την κυρτή πλευρά τους, για να μένει ίσιες στο ψήσιμο. Τις ψήνετε πάνω σε λαδωμένη σχάρα για 7 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις βγάζετε σε πιατέλα και τις αφήνετε να μείνουν για 10 λεπτά σκεπασμένες χαλαρά με αλουμινόχαρτο πριν τις σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ